Twitter


Jaarsma & de Boer

Les paves!


>> Foto's
Als het weer blijft zoals het was vandaag, dan wordt het een zeer stoffige editie aldus Joost, " we waren nu al zo zwart als maar kan!" De wasmachine in het hotel draait overuren terwijl Joost verhaalt van zijn avonturen op het parcours van Paris-Roubaix deze donderdag. "We hebben vandaag de verkenning gedaan van de laatste 100 kilometer, we begonnen een paar stroken voor het Bos van Wallers en reden tot de carrefour de L'arbre."
Dokkeren over de kasseien, materiaal en banden testen, met in het kielzog een groot aantal fotografen en journalisten, wat doet dat met een renner die nog maar kort geleden de straat kuisde met zijn hoofd? "Het gevoel was goed"  stelt Joost vast, " het voelde al weer beter aan dan gisteren en ik heb er geen last van gehad. En daarnaast"  zegt hij lachend, we hebben nog twee rustige trainingsdagen voor de boeg, morgen een persconferentie, tijd genoeg voor rust en herstel."
Zaterdag verwisselt het team van Leopard-Trek het thuishonk in Kortrijk voor een hotel vlak bij de start. Maar eerst gaat Joost met de teamgenoten eten. Daarna staat er voetbal op het menu, thuisclub FC Twente speelt uit tegen het Spaanse Villa Reall.

(c) fotos Tim de Waele