Twitter


Jaarsma & de Boer

Pech in Iwuy


"Een snelle en nerveuze etappe met een valpartij als afsluiter." Vanuit Noord-Frankrijk reageert Joost enigszins teleurgesteld op het resultaat van de dag. Het begon zo mooi, kamergenoot Martin Mortensen weet al vroeg in de etappe te ontsnappen in een groepje, maar een grote voorsprong krijgen ze niet. Smalle wegen dwingen het peloton tot een smal en lang lint totdat de finishplaats in zicht komt. Vier plaatselijke ronden moeten er worden gereden, "en daar zat een bijna 2 kilometer lange kasseienstrook in, die in Roubaix niet zou misstaan" aldus de renner. "Ik ben op die strook een keer weggereden, maar de groep kwam weer terug."
Even later ontsnapt er een "gevaarlijke groep" met onder andere concurent Pozzato. Joost zet de achtervolging in, "voor onze sprinter Nizolo". Dan gaat het mis, op 4,5 kilometer voor de finish een valpartij waarbij de Twentse renner betrokken is. Ook teamgenoot Anders Lund gaat onderuit en beiden verliezen kostbare tijd. Toch blijft Joost optimistisch, "het gevoel wordt steeds beter, na veel duurtrainingen is dit echt ideaal om naar een hoger plan te komen".

Vrijdag de derde etappe. Om 12.15 uur vetrekken de renners voor een 171 kilometer lange etappe, van Caudry naar Le Cateau-Cambrésis.