Twitter


Jaarsma & de Boer

Op naar Duitsland!Straks pakt hij zijn koffer voor een weekje koers in Duitsland, maar tot die tijd doet hij even lekker rustig aan. Wat rommelen in de tuin, het gras sproeien, genieten van een familiebezoekje en het mooie weer. Gisteren heeft hij lekker getraind, de benen voelen goed en hij heeft zin in komende week.
Het is een schril contrast met afgelopen woensdag, bij de begrafenis van Wouter Weylandt. "Zulke dagen moet je niet teveel hebben" zegt hij met een duidelijke brok in de keel. "Achteraf viel het behoorlijk tegen. Het was een emotionele dag, we waren met de hele ploeg in die grote kerk aan het plein waar ook Het Volk altijd start. Het was gigantisch druk, heel veel mensen buiten, heel hectisch en emotioneel." De ploeg was ook aanwezig op het kerkhof waar Wouter werd begraven.Joost wil er niet te lang bij stilstaan, de dood van nummer 108, zoals Wouter herinnerd zal blijven, is iets wat hij met zich mee zal dragen. Het leven is hard, de koers gaat door. Zondag in Berlijn, een nieuwe oude ronde. "Ik heb geen idee wat ik daarvan kan verwachten" aldus Joost, "ik ben nog nooit in Berlijn geweest en weet niet hoe de wegen daar zijn. Het schijnt in de Oost-Duitse tijd een belangrijke koers geweest te zijn."
Joost kijkt met meer verlangen uit naar de Bayern-Rundfahrt. In die meerdaagse koers zit in ieder geval een tijdrit. In zijn achterhoofd zit nog altijd het idee dat er "iets" te doen moet zijn in een dergelijke rit. Het team van Leopard-Trek dat in Duitsland zal gaan rijden is niet heel groot. Slechts zes renners, met onder andere de net herstelde Robert Wagner, wegkapitein O'Grady en snelle man Cancellara, zullen van start gaan. Ze krijgen de volledige ondersteuning van het team, verzorgers, mechaniekers, ploegleiders, ook voor zes man trekt het team alles uit de kast. Het heeft ook voordelen, met slechts zes man en twee tot drie verzorgers zal de massage na een gereden rit niet lang op zich laten wachten.