Twitter


Jaarsma & de Boer

In de zonNog geen 12 uur nadat hij uit het vliegtuig stapte, zit Joost alweer op de fiets. De telefoon in de stille modus, "iedereen begint weer te bellen zodra ik weer in het land ben" zegt hij lachend. Hij stuurt over onnavolgbare weggetjes in de richting van Haaksbergen, even de beentjes los trappen op een vlak parcours. Heel wat anders dan de afgelopen dagen in Beieren. Daar was het bijna geen moment vlak, op en neer, met af en toe beklimmingen van meer dan 20%. Zelfs de tijdrit zaterdag was niet vlak.Joost hoort deze morgen voor het eerst van zijn plek in het algemeen klassement van de Bayern Rundfahrt. Hij eindigde als tweede renner van Leopard op een 23e plek. Met iets meer dan 6 minuten achterstand op winnaar Geraint Thomas en amper een minuut achter teamgenoot Cancellara, geen slechte plek. "Ach, dat interesseert me niet zoveel" merkt hij op. Over de invloed van de buikloop op zijn tijdrit is de renner ook realistisch. "Het is jammer, wie weet had er meer ingezeten als ik wel 100% fit zou zijn geweest, maar als je naar de uitslagen kijkt zie je dat het allemaal aardig gelijk opging."
Beieren was mooi volgens Joost. Hij reed voor het eerst in de perfect geregelde koers en had onderweg ook nog wat tijd om iets mee te krijgen van het landschap. De laatste etappe zondag eindigde perfect voor het ernstig uitgedunde team van Leopard-Trek. Giacomo Nizollo wist, geholpen door zijn teammaats Cancellara en Wegmann, de sprinters Degenkolb (HTC-Highroad) en Boasson Hagen (Sky Procycling) te verslaan en behaalde daarmee zijn eerste etappewinst. "Ik kende Giacomo eigenlijk nog niet zo goed, maar hij is wel een goeie als je ziet welke mannen hij heeft verslaan" aldus Joost. Met de sprint van de Italiaan bemoeide hij zich niet, "al dat gekwak in die laatste kilometers, dat is niets voor mij."
Na een uurtje en 30 kilometer in de benen zit het herstelritje er weer op. Het wordt een warme dag. Voor Joost is dit de drukste tijd van het jaar. Komend weekend staat de Dauphiné, vlak daarop de Ster Elektrotoer en tot slot het NK. Als alles gaat volgens planning staat de renner begin juli aan de start van de Tour de France. Met een twinkeling in zijn ogen, "maar eerst even een dutje, een interview met de Wielerrevue en ik moet de scooter nog halen."