Twitter


Jaarsma & de Boer

Een zwaar weekendInmiddels is hij weer thuis na een heftig weekend in de Franse Alpen en alleen de vermoeidheid in de benen herinneren nog aan de stevige beklimmingen van afgelopen weekend. Zaterdag, in de etappe naar Collet d'Allevard, probeerde Joost meerdere keren om te ontsnappen. "Uiteindelijk ben ik nog even met een mooi groepje weggeweest maar Astana had niemand mee en reed het gat weer dicht." Een kleine 25 kilometer voor de finish had Joost geluk, "een aantal koeien braken los en die sprongen in het peloton, gelukkig ben ik niet gevallen!" De renner is na aloop van de zeven beklimmingen tevreden, "ik kon me goed handhaven bergop."


De slotetappe van de Dauphiné Liberé, afgelopen zondag, was slechts 117 kilometer lang. "Een korte maar heftige rit was het", aldus Joost na afloop van een dag met maar liefst 3000 hoogtremeters. De rit naar La Toussuire was te zwaar voor teammaat Bruno Pires. De hoogst genoteerde renner van Leopard-Trek, in de prelude van de Tour de France, verloor het contact met de voorste groep en kwam pas 6 minuten later over de finish. Joost eindigde in een "mooi groepje" en belandde in het algemeen klassement als 65e.
De komende maand zal Joost zich richten op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden en op de weg. Daarnaast gaat hij zich voorbereiden op de Tour de France. Zijn deelname aan de Tocht der Tochten staat nog steeds niet vast, maar dat is volgens Joost een gebruikelijke gang van zaken. De geplande deelname aan de Ster ZLM Tour komt te vervallen.


(c) foto's Graham Watson en Cor Vos