Twitter


Jaarsma & de Boer

Wedstrijdhardheid


>> Foto's

Terwijl teamgenoot Andy Schleck in Zwitserland strijdt om de dagzege, fietst Joost 'gewoon' rond in de buurt zijn woonplaats Enschede. Voor hem deze dagen geen beklimmingen in de Alpen, maar een klim naar de top van de Needse berg. "Met de komende kampioenschappen voor de boeg is het ook goed om even te kunnen trainen en achter de scooter te werken aan snelheid", aldus de renner.Joost is tevreden over de Dauphiné. De Kleine Tour, zoals deze meerdaagse koers ook wel genoemd wordt, kende een sterk deelnemersveld. "Voor mijzelf was het zaak om weer klimritme op te doen", verklaart hij. "Nou, daar hadden we afgelopen Dauphine meer dan genoeg mogelijkheden voor. De laatste dag was de etappe slechts 117 km lang, maar wel met ruim 3000 hoogtemeters!" Toch doorstond hij deze uitdaging zonder al teveel problemen, "bergop ging het voor mijn doen goed, ik heb onze klimmers Zaugg en Pires steeds proberen bij te staan, zodat ze goed aan de laatste beklimmingen konden beginnen en dat ging naar tevredenheid."
 
"Over de lange tijdrit ben ik, zoals al eerder gezegd, redelijk tevreden", zegt Joost. De rit in de Dauphiné ging over hetzelfde parcours waar ook de tijdrit van de Tour de France van dit jaar verreden wordt. Een goede gelegenheid om deze zo belangrijke rit te verkennen. "Op papier zag het er glooiend uit, maar er zaten twee behoorlijke beklimmingen in." Volgens de renner speelde de regen een grote rol in zijn klassering, "ik was al een enkele keer geslipt in de afdaling, die vol haarspeldbochten zat, dus ik ben maar rustig omlaag gereden. Was ik normaal omlaag gereden dan had er volgens mijn ploegleider, gezien de tussentijden, een klassering rond de tiende plaats in gezeten."
 
Eerder deze week ging de Ster-ZLMtour van start zonder Joost. Het missen van deze koers heeft geen invloed op zijn 'wedstrijdhardheid' aldus de renner. "De beslissing om niet deel te nemen is genomen in overleg met het team. "Ik heb Duinkerken, Bayern en de Dauphiné in de benen en ga er vanuit dat ik aan het vertrek sta van de Tour de France, dus dan zal ik wel de nodige kilometers op kop mogen rijden", zegt hij lachend.

(c) foto's Cor Vos/Tim de Waele/Graham Watson