Twitter


Jaarsma & de Boer

Harde koers


>> Foto's
Devon, een prachtig stuk Engeland, glooiende hellingen, uitgestrekte natuurgebieden, lieve meertjes en blauwe luchten. Voor al dat prachtigs had Joost vandaag geen aandacht. "Rustig aandoen?" merkt hij na afloop van de vijfde etappe op; "ben je gek, dit is een keiharde koers over een zwaar parcours!" Het Teletubbylandschap verbergt een grote bult ellende, loodzware klimmen. Op de top van de hoogste klim, 435 meter hoog, heeft zich een grote menigte enthousiaste fans verzameld. Zij zien hun helden omhoog buffelen, met de tong op het stuur. "Het was echt een zware dag, geen kilometer vlak en er werd hard gereden" aldus Joost. Op zijn gezicht is de vermoeidheid af te lezen. "De kopgroep, met Linus, werd uiteindelijk terugepakt en het kwam uit op een sprint in Exmouth. Maar volgens mij had iedereen het beste er wel vanaf...." De renner bolde uiteindelijk in het peloton als 36e over de streep. In het algemeen klassement staat Joost op de 18e plek.

Een aantal fanvideo's van de 5e etappe zijn hier te bekijken. Een fanvideo van de finish is hier te zien. Tot slot een video, geschoten in de buurt van Moretonhampstead hier.

Morgen staan er 146 zware kilometers te wachten op de renners. Met een start in Taunton gaat de route over de beroemde Cheddar Gorge, een klim die een max kent van 16%. Voor de finish in Wells rijden de renners een plaatselijke omloop van 30 kilometer. Old Bristol Hill kan wel eens de rol van scherprechter spelen in deze ronde, die veel vals plat kent.