Twitter


Jaarsma & de Boer

Op naar Calpe!


Lachend komt hij de kleedkamer van sportschool Go4it binnen. "Mijn vrouw kan niet, dus ik neem de honours maar waar." Met een knipoog vervolgt hij, "ik zit al helemaal in de verzuring, vanmorgen in de sportschool bij Robbie (Mulder) geweest en vanmiddag drie uur op de fiets gezeten." Hij kleedt zich om en loopt naar de spinningruimte. Daar zitten schoonmoeder en schoonzus al klaar in bijpassende outfit en de grap is snel gemaakt, "het Leopard-Trek spinningteam is aanwezig!" Als instructeur Albert begint met een walk, blijkt dat Joost niet heeft gelogen. Met een glimlach kijkt hij toe hoe de rest met pijnlijke gezichten 20 centimeters zakt en trapt, in het zadel gezeten, lekker door. Hij gaat zijn benen niet onnodig pijnigen en geniet van een gezellig uurtje.
Gezellig was ook het afgelopen weekend in de Achterhoek. Daar was de Radstake in Lichtenvoorde voor een keer het middelpunt van een echt wielerfestijn. De fanclubdag van Robert Geesink, een GOW cross en de kans voor vele kleine profs in spé om een op een echt parcours te rijden. Vele profs kwamen naar de Achterhoek en Joost was ook een van hen. Hij bracht het hele weekend door bij zijn goede vriend Robert, maakte een mooie rit rond Grolle met Stef Clement en werd aan het werk gezet. "Hard werken ook, we moesten wel 250 goodiebags vullen voor de kids" vertelt de renner.Meerijden met de tourtocht tijdens het spektakel zat er niet in, de hulp van de renner was nodig bij de allerkleinsten, bij de kids clinic van Kanjers voor Kanjers. Die konden het advies van de prof goed gebruiken voor hun cross over een speciaal voor hen uitgezet parcours. "Dat was prachtig, ik heb genoten. Mooi om te zien hoe die kleintjes rond fietsen. Dan gaat er eentje rechts, terwijl de bocht naar links gaat, maar ze hadden echt plezier, dat was van hun gezichten af te lezen." De renner glimt als hij terugdenkt aan die dag.

Sinterklaas zal Joost niet meemaken in Enschede. Zondag vertrekt hij voor 12 dagen naar Calpe. Time to get serious, het eerste trainingskamp van het nieuwe team. De renner is er klaar voor en heeft er zin in. De inspanningstest afgelopen week heeft hem moed gegeven.