Twitter


Jaarsma & de Boer

Pure inspiratie


Oude en bekende gezichten, nieuwe en onbekende gezichten, de eerste kennismaking van een nieuwe ploeg is altijd een speciaal moment. Dat heeft Joost nu ook weer mogen ervaren. "Het was echt erg leuk!" zegt hij na afloop enthousiast. "Er is aan het eind van dit seizoen natuurlijk veel gebeurd, dus dan is het goed om elkaar op een trainingskamp te ontmoeten." De sfeer was uiterst positief, het tintelde, er werd met veel plezier gefietst, de basis voor een hecht team is gelegd. De laatste koers is alweer een tijdje geleden, dus tijd voor hernieuwde kennismaking en eerste ontmoetingen. Even wennen aan nieuwe gezichten in de gefuseerde ploeg. Ook voor Joost was het even omschakelen; "je moet weten dat ik net blij was dat ik bij Leopard-Trek iedereen kende, nu moet ik weer helemaal opnieuw beginnen, haha."De renner miste de eerste dagen van het Radioshack-Nissan-Trek trainingskamp in het Spaanse Calpe, uiteindelijk een verstandige keuze; "het team heeft er natuurlijk  liever geen zieke fietser bij, die steekt alleen maar de rest aan." Uiteindelijk fietst Joost al op woensdag mee in de heuvels. Er werd in verschillende groepjes getraind totdat er uiteindelijk ritten van 6 uur gemaakt werden. Joost; "een lekker gevoel en daar speelde het weer natuurlijk ook een belangrijke rol bij, met 20 graden is het een stuk prettiger om op de fiets te zitten dan in de regen met de temperatuur vlakbij het nulpunt. Pure inspiratie als je dan door de heuvels op en neer gaat, dan vliegt de tijd, dat is echt heerlijk trainen."

Uiteindelijk bleef hij na afloop van het trainingskamp nog een paar dagen langer rondfietsen in de zon. Hij was niet de enige, enkele teammaats kozen er ook voor om te blijven. Het droeg verder bij aan de teamspirit die in deze eerste dagen ontstond. Joost heeft dan ook een goed gevoel overgehouden aan de dagen in de Spaanse regio Valencia. "Dit is een hele sterke ploeg, dat zie je gewoon." Hij somt op; "mannen als Horner en Klöden en routiniers als Voigt, de oudste renner in het peloton, de Schleckjes natuurlijk, Cancellara, dat geeft toch aan hoe sterk we zijn!"Het leukste moment van het kamp? "Het moment dat de directie van Radioshack met kerstcadeau's voor ons allemaal kwam, een iPad, nou daar was deze Jopie wel blij mee!" De sponsors, zonder wie geen wielerteam kan bestaan, kwamen allemaal een kijkje nemen. De bandenjongens van Schwalbe, de fietsenmakers van Trek, en anderen, ze hielden allemaal een praatje over hun bedrijf. Goed voor het wederzijdse begrip en de band die zo belangrijk is om een team aan de top te krijgen en daar te houden. Ook werd er tijdens het kamp gesproken over het komende seizoen. Wie start waar, dat Joost van start gaat in Qatar was al duidelijk. Daarna gaat het waarschijnlijk richting Algarve en de voorjaarsklassiekers. Maar eerst de teampresentatie. Een datum is inmiddels bekend, net als de locatie. Net als dit jaar is dat op 6 januari, in de Rockhal in Esch-sur-Alzette, vlak aan de Franse grens in Luxemburg. Direct na de presentatie vliegt het team door naar Mallorca, waar een trainingskamp van 12 dagen op de agenda staat.

Tot slot een kerstboodschap van de goedlachse renner. "Ik wens iedereen fijne dagen, geniet met allen die je lief zijn. Voor volgend jaar kan ik iedereen heel veel geluk, sportiviteit maar vooral gezondheid, het allerbelangrijkste, toe wensen. Tot volgend jaar!"