Twitter


Jaarsma & de Boer

Huiswerk gedaan, klaar voor de koers!
Een korte terugblik op het seizoen 2011. Qatar was, net als dit jaar, de eerste koers van het jaar voor Joost. In de woestijn van het Arabische land werd er keihard gestreden om elke overwinning. Snoeiharde wind dwong het peloton al snel tot waaiervorming en ontsnappingen in het zanderige en vlakke oliestaatje waren bijna onmogelijk. Pas in de laatste kilometers ontplofte de boel en volgde aanval op aanval. Joost sleurde het peloton dagenlang door de woestijnwind en wist teamgenoot Benatti in een goede positie te brengen, met een aantal 2e en 3e plaatsen als gevolg. Het mag vanzelfsprekend zijn dat de renner er deze keer opnieuw zin in heeft, koersen is ten slotte zijn passie en werk. "Ik heb de afgelopen tijd braaf mijn huiswerk gedaan, op de weg, achter de brommer, in de sportschool en de laatste dagen op de rollers, het was me veel te koud buiten" grapt hij. Joost kijkt uit naar de warmte van de zon en heeft de koffers gepakt. Even wennen, de nieuwe kleuren van de RADIOSHACK-NISSAN-TREK ploeg, maar na het trainingskamp op Mallorca is hij er al aardig aan gewend.

Het parcours van 2012 kent meerdere aanpassingen en nieuwe route's. Terug van weggeweest op de agenda is de ploegentijdrit op maandag 6 februari. Het team dat RADIOSHACK-NISSAN-TREK meeneemt naar Qatar bestaat naast Joost uit Fabian Cancellara, Tony Gallopin, Markel Irizar, Giacomo Nizzolo, Yaroslav Popovych, Grégory Rast en Robert Wagner.

zondag 05-02:  Barzan Towers - Doha Golf Club, 142.5 km
maandag 06-0:  Lusail > Lusail (Ploegentijdrit) 11.3 km
dinsdag 07-02: Dukhan > Al Gharafa Stadium146.5 km
woensdag 08-02:  Al Thakhira > Madinat Al Shama144 km
donderdag 09-02: Camel Race Track > Al Khor Corniche160 km
vrijdag 10-02: Sealine Beach Resort > Doha Corniche120 km

De website Cyclingfans biedt een livestream van de koers, klik hier om naar deze site te gaan. De uitzendingen zullen rond 13.00 in de lucht gaan. Voor de officiële site van de ronde van Qatar klik je hier.