Twitter


Jaarsma & de Boer

Snelboot met vertraging


>> Foto's
De dag begint vroeg in Oman voor Joost en de andere 126 renners. Ze gaan op weg naar het historische plaatsje Sur, aan de Golf van Oman, waar de tweede etappe van start gaat. Net als vorig jaar reizen ze met de 'speedboot'. Onderweg loopt de snelle lijnverbinding vertraging op en de gaan ze een klein uur later van start. Voor Joost  was het een gezellig bootreisje, wat kletsen met (oud-) teamgenoten, kijken hoe Andy Schleck belaagd werd door de internationale pers, grappen met Fabian over de film Ace Ventura en hoe enkele renners langzaam zeeziek werden. Ondertussen wachtten de mechaniekers en stafleden van de teams geduldig in de zon op de aankomst van "hun jongens".


De komst van Andy, de nummer twee van afgelopen Tour de France, naar Oman, genereert extra belangstelling voor het team van RADIOSHACK-NISSAN-TREK. Toch speelt hij volgens Joost geen hoofdrol in deze koers. De Deense Fuglsang is goed in orde. "Met hem hebben we er een goede klassementsman bij, dus alle focus is op hem gericht." Over zijn eigen conditie, na acht koersdagen in de zon, heeft Joost ook niet te klagen. "ik voel me goed, mijn benen zijn super en ik hebt genoeg power. Mijn taak vandaag was om Andy en Jacob Fuglsang te beschermen en aan de laatste klim af te zetten. Dat ging goed." De tweede etappe werd in een spannende sprint gewonnen door Peter Sagan van Liquigas. RADIOSHACK-NISSAN-TREK teamgenoten Tony Gallopin, Jacob Fuglsang en Fabian Cancellara eindigen op de vierde, achtste en negende plaats.


Morgen staat er opnieuw een lange verplaatsing op de agenda. Omdat de teambus achter gebleven is in Europa zijn de renners afhankelijk van Jeeps. "Voor morgen heeft onze sponsor Nissan een extra Jeep ter beschikking gesteld, het is een reis van 165 kilometer. Gelukkig fietsen we in de richting van ons hotel, zodat na afloop niet ver meer hoeven." aldus  Joost. Hij wacht nog op zijn beurt bij de Belgische masseur. Daarna is het tijd om te eten, morgen staat er weer een stevige etappe van Al Awabi (Al Alya) naar Bank Muscat HQ. De verwachting is dat het een snelle rit zal worden met een sprinters finish.

© foto's @RSNT/Tim DeWaele/Graham Watson