Twitter


Jaarsma & de Boer

Gruppo Compatto in Muscat


>> Foto's
Vlak na de finish maakt Joost weinig woorden vuil aan de etappe van Al Awabi naar het hoofdkwartier van de Bank Muscat in, hoe kan het ook anders, Muscat. "Zo, dat was een weinig spannende dag. Afgezien van de tweeënhalf uur durende rit naar de start ergens in de middle of nowhere, heb ik vooral veel ezels en geiten gezien." De etappe verliep zoals verwacht, met een licht aflopend parcours werd er snelheid gemaakt en kreeg een kopgroep van vier man de zegen van het peloton. De vier wisten maximaal 3 minuut 25 voorsprong op te bouwen tot, op een kleine 40 kilometer voor de finish, de achtervolging ingezet werd door het team van Sky.


Op 10 kilometer van de finish is het gat geslonken tot 35 seconden totdat het 5 kilometer later gruppo compatto is. Alle renners zijn weer bij elkaar en op 500 meter voor de finish, als het peloton iets vaart heeft moeten minderen omdat er een bocht opduikt, wordt er gesprint voor het leven. Het is Marcel Kittel (Project 1t4i) die zijn wiel het eerst over de lijn drukt. Joost en de rest van het RADIOSHACK-NISSAN-TREK team eindigen seconden later in de buik van het peloton.
De 142,5 kilometer lange rit van Bidbid (Nafa’a) naar Al Wadi Al Kabir - 142.5 km morgen is een lastigere rit aldus Joost. "Zaterdag finishen we bergop, ook mooi. Met Jacob (Fuglsang) hebben we een man in vorm, dat zou iets op moeten leveren."

© foto's Graham Watson en Tim DeWaele