Twitter


Jaarsma & de Boer

De Groene Berg


>> Foto's
Na afloop van de koninginnerit naar Green Mountain kijkt Joost tevreden.terug op de dag. Het team van RADIOSHACK-NISSAN-TREK heeft sterk gereden. Niet alleen is Tony Gallopin naar de derde plek in het klassement gebracht, de jonge renner mag ook nog eens de witte trui aantrekken. Daarnaast voert het team na vijf dagen koers nog steeds het ploegenklassement aan. Na de start wist een groep van zes renners te ontsnappen, een dappere poging die weinig kans van slagen had. Na een achtervolging waarin het team een belangrijke rol speelde werd de kopgroep op 15 kilometer voor de finish bijgehaald.

© foto's Tim DeWaele/Graham Watson/Tim van der Jeugd
"Het ging goed vandaag" aldus Joost. " Ik heb de mannen de hele dag uit de wind gehouden en ben steeds bij onze klassementman Jacob gebleven. "Helaas had hij nog teveel last van zijn valpartij gisteren, zodat hij niet voor de ritwinst kon gaan, alhoewel hij nog wel 15e werd In de finale was er kans op wind op de kant maar dat viel erg mee." Op Green Mountain is het Nibali die ontsnapt, het moment dat Tony de goedkeuring kreeg om mee te gaan, met een vijfde plaats als gevolg.
Joost is net terug in het hotel en verheugt zich op de koelte van de airco.  "Het was opnieuw een ontzettende warme dag, op een gegeven moment gaf mijn SRM 40 graden aan!" Morgen in de laatste etappe naar Matrah Cornice zal het team zeker gaan rijden voor de witte trui en het ploegenklassement.