Twitter


Jaarsma & de Boer

Korte vooruitblik op Qatar


>> Foto's
Een supergemotiveerd Leopard-Trek team staat zondag 6 februari aan de start van de tiende Ronde van Qatar. De uit 6 etappes bestaande ronde begint met een proloog van 2 kilometer in de hoofdstad Doha, donderdag wordt de langste rit gereden, van West Bay Lagoon naar Al Kharaitiyat, een rit van 153,5 kilometer). Het is de eerste wedstrijd voor Joost dit seizoen en hij heeft er zin in. 
Ondanks de korte ritten is het een "super lastige" koers weet Joost uit ervaring. De harde wind, en die zal er maandag en dinsdag volgens de weerberichten zeker zijn, gaat een belangrijke rol spelen. De kans is groot dat het peloton al snel uiteenvalt in meerdere waaiers. Joost reed de ronde in 2009 voor het eerst en merkte hoe zwaar het was, "vooraf dachten we dat we na zo'n etappe nog wel even een paar uurtjes konden bijtrainen, maar toen we over de finish kwamen wisten we niet hoe rap we in het hotel moesten komen, drie uur lang met je hol open koersen, we lagen echt bijna allemaal in coma!" Joost is donderdag vanuit Brussel naar Qatar gevlogen waar het team een prachtig hotel gevonden heeft. Vrijdagochtend is de eerste trainingsrit gemaakt en de sfeer in het team is ontspannen en goed, iedereen heeft zin in de koers. De rit van zondag is Joost op het lijf geschreven, samen met Fabian, zou hij een goede tijd moeten kunnen rijden verwacht het team.  

De renners van Leopard-Trek tijdens deze ronde zijn, buiten Joost, Fabian Cancellara, Daniele Benatti, Dominic Klemme, Anders Lund, Stephan Denifl, Tom Stamsnijder, Davide Vigano, Wouter Weylandt en Stuart O'Grady 

Etappeschema Ronde van Qatar 2011
P Cultural Village - Cultural Village (2 km)
1. DukhanAl Khor - Corniche (145.5 km)
2. Camel Race Track - Doha Golf Club (135.5 km)
3. Al Wakra - Mesaieed (150.5 km)
4. West Bay Lagoon - Al Kharaitiyat (153.5 km)
5. Sealine Beach Resort- Doha Corniche (126.5 km)