Twitter


Jaarsma & de Boer

Kasseien en veel wind (proloog Qatar)


>> Foto's
De kop is er af, de eerste kilometers koers in het tricot van Leopard-Trek zijn achter de rug. Ondanks dat het geen ideaal parcours was door de lastige bochten houdt Joost er een goed gevoel aan over. Ook met het oog op degedane trainingsintensiviteit is Joost tevreden en hij hoopt hier in Qatar, maar ook Oman, de nodige "wedstrijdhardheid" op te doen om in "topvorm" te komen.
Op het hobbelige en winderige parcours eindigde Joost eindigde op de 16e plek, vlak achter teamgenoot Tom Stamsnijder. Bijzonder is dat de tijdrit gereden moest  worden op "gewone" fietsen, een beslissing die genomen is om de vervoerskosten van de teams lager te houden. De teams hebben ook hun eigen wagenpark thuisgelaten, de wagens die de teams begeleiden zijn pick-up trucks die voor de wedstrijd zijn aangpast met rekken om fietsen en wielen op te hangen,
Maandag is de eerste lange rit. De weerberichten voorspellen harde wind. "Dan wordt het oorlog in de woestijn" aldus Joost, "niet echt mijn ding, maar ik moet heel blijven." 


Foto (c) Graham Watson