Twitter


Jaarsma & de Boer

Sleuren! Laatste etappe Qatar


>> Foto's
Fietsen alsof de duivel je op de hielen zit. Wie vandaag de laatste kilometers live mee kon kijken zag Joost met alle macht aan kop van het achtervolgende peloton sleuren. Een van inspanning getekend gezicht en razendsnel rondmalende benen.
Qatat 2011 zit er op. "Vandaag was de laatste etappe van de kust naar Doha waar we nog de traditionele rondjes moesten rijden. Gelijk vanuit het vertrek was het chaos", aldus Joost. Een grote valpartij was het gevolg, waardoor de echte start wat verlaat werd. "Gelijk reden er 2 man weg, waarna het mijn taak was om de mannen uit de wind te houden. Toen op de plaatselijke rondjes het verschil nog te groot bleef ben ik gaan meerijden om ze terug te halen."
De eindsprint liep niet zoals gepland en was vrij chaotisch. Toch is Joost tevreden, Benatti is in de eindstand mooi derde gebleven en daarmee verlaat de ploeg met een goed gevoel Qatar. "Voor mijzelf is het goed verlopen. Na alleen rustige trainingen gedaan te hebben, heb ik hier weer wedstrijdritme opgedaan en niet geheel onbelangrijk, ben ik op de fiets gebleven."
Na een rustdag en een bezoek aan de Qatarse hoofdstad Doha, vliegt de ploeg morgenavond naar Oman. Daar barst het koersgeweld dinsdag opnieuw los in de
Ronde van Oman.

(c) foto's Graham Watson