Twitter


Jaarsma & de Boer

Heftig dagje, etappe 2 Oman


>> Foto's
"Vandaag toch weer een heftig dagje!" zegt Joost kort na de finish in Al Wutayya. "Gelijk vanuit het vertrek in Muscat reden er 5 man weg, waarna de Rabobankploeg van klassementsleider Theo Bos gecontroleerd ging rijden." De wind speelde ook vandaag weer parten volgens Joost, "dus heb ik de mannen zo goed als het ging uit de wind gezet."
Bij de eerste echte beklimming van de dag had de kopgroep 3,3 minuten voorsprong. De 4 kilometer lange klim met een stijgingspercentage van 8 tot 9 % sloeg het peloton in meerdere stukken. "Het team van BMC ging gelijk vanaf de voet voluit en ik kon goed volgen" aldus een tevreden Joost, "bovenop waren we nog met 25 man over."  In de afdaling haken meerdere renners aan zodat er uiteindelijk een groep van 72 overbleef, waarvan 6 mannen van Leopard-Trek. "Ik ben vanaf dat moment op kop gaan rijden omdat onze sprinter Benatti meezat." Bij de finish greep Benatti net naast de etappeoverwinning. Matthew Goos van HTC weet hem vlak voor de meet te passeren.
Morgen een lange dag voor de boeg. Niet alleen de 208 kilometer lange etappe van Sur naar Sur is een uitdaging. Ook de reis naar de start is er één om u tegen te zeggen. Joost legt uit, "eerst vertrekken we om 8  uur vanuit het hotel met de boot naar de startplek en dan na de finish ruim 250 kilometer met de auto terug!"

Foto's album (c) Tim de Waele