Twitter


Jaarsma & de Boer

Jebel-al-Akhdar, etappe 4 Oman"Het was een warme dag vandaag" omschrijft Joost de omstandigheden van de vierde etappe in Oman. "met een aankomst bergopwaarts roken veel jongens de kans om weg te raken." Makkelijk ging dat niet, "het duurde echter ruim 40 kilometer voordat er 7 man de zegen kregen van het peloton." De zegen was niet eendrachtig, "het team van Katusha hield het gat de hele dag tegen de 2 minuten!" De wilde achtervolging door het team van Katusha werd misschien ook aangewakkerd door het feit dat een van hun teamauto's vandaag uitgeroepen was tot de officiële "tweetmobiel" en wereldwijd vele volgers de verrichtingen van het team op de voet konden volgen.
"De laatste 30 kilometer is het nog flink op de kant gegaan en kon ik nog net Jacob (Fuglsang) bij de eersten afleveren." Daarna reed Joost rustig omhoog, "een beetje sparen voor een goede tijdrit morgen, tenminste, dat hoop ik." Over winnaar en oud-teamgenoot Robert Gesink zegt Joost tot slot; "hij was vandaag de prachtige winnaar van de rit, hij verdient deze zege na een moeilijke en zware winter.  Robert chapeau!"
Morgen de gevreesde tijdrit van 18,5 kilometer over Quantab Road van Al Jissah naar Al Jissah met een keerpunt in Al Bustan en onderweg twee keer een klim over de, hoe kan het ook anders, Al Jissah. 

Op de foto de gevreesde 3000 meter hoge Groene Berg waar de aankomst vandaag op 1300 meter hoogte was. (c) foto @tourofoman2011 Vanwege de trage internetverbinding met Oman komen de foto's van de vierde etappe waarschijnlijk pas zaterdag aan in Europa.