Twitter


Jaarsma & de Boer

Op naar Italië!
Leuk is het niet voor een renner om in de koers ziek af te stappen. Het gebeurde Joost tijdens de Omloop het Nieuwsblad, ziek in de koers, geen hap door zijn keel, alleen een paar slokken water. Daar rij je geen koers van 203 kilometer mee uit en dat besefte Joost ook wel. "In de auto de koers verlaten is niet leuk" zegt hij, "na de koers voel je je toch een beetje een vijfde wiel aan de wagen, als je ploegmaats hebben het over de koers en daar ben je dan niet bijgeweest."Zondag reed hij Kuurne-Brussel-Kuurne niet, in plaats daarvan zat hij in de auto, terug naar Enschede. Tijd voor herstel, weer fit worden, aansterken. Dinsdag een "stukje peddelen", zoals Joost het omschrijft, anderhalf uur de "beentjes losmaken". Dat ging redelijk, woensdag, meerdere uren op de fiets, merkt Joost "duidelijk vooruitgang".
Komend weekend staat een bijzondere koers in Italië, de Montepaschi Strade Bianche, een rit over 190 kilometer door het Toscaanse landschap met een finish op het centrale plein in Siena. Niet zomaar een rit, 60 kilometer rijden de renners over onverharde wegen, die garant staan voor enorme stofwolken. Joost heeft deze koers nog niet eerder gereden maar kijkt er wel naar uit. Hij is, samen met teamgenoot Tom Stamsnijder, een van de drie Nederlanders in de koers.
Na de onverharde wegen staat Tirreno-Adriatico op de agenda. Een koers waar Leopard-Trek een zware afvaardiging heen stuurt. Ervaren mannen als Stuart o'Grady zijn belangrijk in doe koers, "die kunnen de koers lezen, daar kan ik nog wel wat van leren" aldus Joost. Leopard-Trek "moet zeker kans maken" voorspelt Joost.

Voor in de agenda dus, zaterdag de Montepaschi Strade Bianche en van 9 tot 15 maart Tirreno-Adriatico. Vijf ritten, twee tijdritten, waarvan één individueel en één ploegentijdrit.