Twitter


Jaarsma & de Boer

De witte wegen


>> Foto's"Het was een zware koers vandaag" laat Joost vanuit Italië weten. Joost is onderweg naar het hotel voor, een reis van 200 kilometer, en heeft even tijd om zijn verhaal te doen. "We zijn er vandaag meteen ingevlogen vanaf de start" zegt hij en de cijfers tonen dat ook aan, de eerste 3 uur werd er gereden met een gemiddelde snelheid van bijna 44 kilometer per uur! Het team had besloten om deze dag Fabian en Fabian uit te spelen en Joost speelde een belangrijke rol in die strategie. "Ik heb renners teruggepakt en de jongens uit de wind gehouden."

(c) foto's Tim de Waele

De voorbereiding in Qatar en Oman wierp zijn vruchten af, maar helemaal 100% fit is Joost nog niet. "Na 160 kilometer was het op en ben ik afgestapt." Hij is wel tevreden, "het is een superlastige koers, meer bijna 3000 hoogtemeters, maar het gevoel komt weer terug." Over de beruchte Strade Bianche is Joost kort, "die wegen waren slecht, allemaal kiezels!" Een ambulance die tegen de richting over het parcours reed zorgde voor enige schrik in het peloton. Omdat er zonder oortjes werd gereden waren de renners niet op de hoogte van dit potentiële gevaar. Op twitter laat Cancellara weten "good we had no radio's??? !!!", een mening die door vele renners gedeeld zal worden.
Met een vijfde plaats van Cancellara en een tiende plek voor Fabian Wegmann blijft het team niet ontevreden in Italië. Ondertussen zal Joost zijn dertigste verjaardag, aanstaande dinsdag, niet thuis vieren. Voor zijn vertrek heeft hij in familiekring al een voorschot genomen op zijn verjaardag, maar het zal zeker ook nog gevierd gaan worden in het land van de pasta en pizza. "Het team heeft vast wel de een of andere verrassing, dat is altijd nog zo geweest."