Twitter


Jaarsma & de Boer

Koersen in Italië, Tirreno-Adriatico
"Een hele belangrijke koers met het oog op de komende periode" zegt Joost over Tirreno - Adriatico,  dat woensdag van start gaat. "Dan heb je tenminste wel echt een koers in de benen." De Italiaanse wedstrijd begint met een ploegentijdrit, "ik denk dat we daar sowieso een hele mooie ploeg voor hebben, als je kijkt wie er allemaal rijden!" Joost doelt op het gezelschap bestaande uit Andy Schleck, Fabian Cancellara, Daniele Bennati, Davide Viganó, Fabian Wegmann, Stuart O’Grady en streekgenoot Tom Stamsnijder. "Ik denk dat we een goede kanshebber zijn voor een mooie klassering."


Met vijf ritten in lijn, een ploegen- en individuele tijdrit is Tirreno-Adriatico een volwaardige wedstrijd aldus Joost, "en met een aantal ritten met afstanden van meer dan 200 kilometer natuurlijk mooi om in de benen te hebben." De ploeg die Leopard-Trek meeneemt naar Italië is de basisploeg voor de klassiekers die op de agenda staan. Een ploeg met veel ervaring, heel erg belangrijk volgens Joost, ondanks dat hij zelf al de nodige jaren in het peloton rondrijdt . "Mannen als Stuart O'Grady, die kunnen de koers lezen, dat is zeker van belang met het ontbreken van de communicatie."
De ploeg is al sinds vorige week vrijdag in Italië. Na de finish van de Strade Bianche is het team direct doorgereden naar Marina di Carrara, waar woensdag de start is. Zondag heeft Joost "even lekker losgereden" en een bijzondere ontmoeting gehad, "we kwamen Mario Cipolinni nog tegen en hij haakte zijn wagentje nog even aan." De zondag was verder een rustdag, tijd voor een massage, een filmpje en een pizza. Na de verdiende rust stonden de maandag en dinsdag in het teken van de wedstrijdvoorbereiding. Een tijdrittest van 10 kilometer, intensieve uren op de weg en training voor de ploegentijdrit. En natuurlijk niet te vergeten, vandaag zijn eigen verjaardag, 30 jaar alweer.

De 1075 kilometer lange wedstrijd start woensdag met een tijdrit van 16,8 kilometer langs de kust bij Marina di Cararra. Het is de bedoeling om dagelijks een korte update te plaatsen over het verloop van de race.