Twitter


Jaarsma & de Boer

Een zwaar weekendBij het ingaan van een de laatste plaatselijke rondes in Castelraimonde is de inspanning van zijn gezicht af te lezen. Nog 26 kilometers te gaan en dan komt er een eind aan een hels weekend met 480 kilometer koers. Twee dagen in de Italiaanse bergen en heuvels, deze zondag 3500 hoogtemeters met als absolute topper de passage over de 1455 meter hoge Sasso Tetto, vormen een ultieme test voor lichaam en geest.

Die laatste kilometers zijn een stevige uitdaging, klimmen en dalen, met echte Italiaanse stijgingspercentages van meer dan 20% op de 2 kilometer lange beklimming van de  Madonna delle Carceri. "Ik hoor van veel mannen hier dat het de zwaarste Tirreno in jaren is" laat Joost weten vanuit het hotel weten. "Het was ook een heftige dag vandaag, de lange klim over de Sasso Tetto ging goed, maar in de laatste 30 kilometer werd ik eraf gereden op een stuk van 20%." Moe maar tevreden vat hij het samen, "je mag wel spreken van een mannelijke dag!"

Zaterdag was het ook al afzien. De dag begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan. "De laatste 60 kilometers waren er veel bergsprints, maar ik heb de mannen goed kunnen beschermen" aldus Joost. "En de laatste 25 kilometers ben ik rustig naar de finish gereden."

Morgen staat de laatste laatste etappe van 178 km tussen Ussita en Macerata. Geen simpel maandagochtendritje volgens Joost,  "de rit is wel korter maar kent veel lastige beklimmingen onderweg, maar het is een goede voorbereiding op de klassiekers." De vorm, van Joost en zijn teamgenoten is goed. Op de website laat het team weten, "We zijn waar we willen zijn op dit moment  en dat is goed voor ons zelfvertrouwen!"