Twitter


Jaarsma & de Boer

Steile bulten!
Vier keer moeten de renners de Madonna del Monte op, een klim van anderhalve kilometer met stukken van 18%. Het is, net als de meeste Italiaanse bulten, een echte kuitenbijter, kort maar heftig. Er zijn nog maar weinig renners die in het zadel zitten, in het uiteengeslagen peloton zijn veel van inspanning vertrokken gezichten te bespeuren. Joost komt in de bus van het team een beetje tot rust, het hotel is 75 kilometer van de finish verwijderd en de rit zal nog wel even duren.

(c) foto Renaat Schotte Sporza/VRT

Die laatste vier ronden was het oorlog, een raar moment in de beklimming in het finishstadje Macerata, splijt het peloton in meerdere stukken en de laatste kilometers regent het aanvallen. Joost doet daar dan al niet meer in mee, "ik heb in het begin veel meegesprongen en kon het gelukkig de laatste twee ronden rustig aan doen." Joost is tevreden over deze dag, "het ging op zich wel lekker en het gevoel is in ieder geval goed."

Of Joost meegekregen heeft dat hij meerdere malen over de Vialle Leopardi reed wordt niet duidelijk. Zijn gedachten gingen in die laatste ronden al uit naar morgen, de afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto. Met een lengte van 9,3 kilometer langs de Adriatische kust waarschijnlijk eens snelle. Joost kijkt er naar uit en zegt 'Ik ga proberen een goede tijdrit te rijden!" Voordat het zover is, zal de bus eerst ongeschonden door het Italiaanse verkeer moeten komen. Onderweg is er gelegenheid voor een korte douche, een bordje fruit, de herhaling van de laatste kilometers op de tv. In welke plaats het hotel staat, geen idee. Joost zal opnieuw geen plaatsnaambord zien.