Twitter


Jaarsma & de Boer

Feeling strong!


>> Foto's

Op weg naar België liet hij gisteren al weten er zin in te hebben en vandaag liet hij dat ook zien. De eerste uren wordt er in Dwars door Vlaanderen al hard gereden terwijl het lentezonnetje hoog aan de hemel staat. "Ik sluit met een goed gevoel af" laat Joost weten, "met de benen is het goed!"


(c) foto Cor Vos

"Er zitten veel klimmetjes in die we straks ook in de Ronde van Vlaanderen doen" vervolgt de renner die vandaag veel voorin te zien was. "De ploeg heeft super gereden om van voren te kunnen beginnen aan het zwaarste slot met alle beklimmingen" prijst Joost zijn teamgenoten. Over zijn prestatie op de beruchte kasseien is hij tevreden, "het was weer de eerste keer, maar het gevoel was goed!"
Hij zat een aantal keren in een ontsnapping, een keer ziet hij kans om korte tijd, met  Vincent Jérôme in het wiel, het losgebroken peloton voor te blijven, even later eindigt een ontsnapping met Heinrich Haussler al snel. "Op het laatst kwamen er teveel mannen terug om nog met z'n tweeën iets te doen."
Aan het wegrijden van de kop van het peloton ging een stevige krachtsinspanning vooraf. "Ik had zelf nog materiaalpech, reed lek op een ongelukkig moment waardoor ik lang tot achtervolgen was aangewezen." Uiteindelijk komt Joost als 31e over de meet in Waregem, net achter de winnaar Nick Nuyens. Het peloton is, mede dankzij het kopwerk van Joost en zijn ploeggenoten, volledig uit elkaar getrokken.
Een rustige koffierit zit er donderdag niet in vertelt Joost, "morgen gaan we de laatste 125 kilometers van de Ronde van Vlaanderen verkennen. Vrijdag hebben we een lekkere rustdag." Het loopt lekker in de ploeg, laat hij weten. "Met vertrouwen kijken we uit naar de toekomst!"